Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

absoluteBLACK újdonság Cannondale Hollowgram tulajoknak!

absoluteBLACK újdonság Cannondale Hollowgram tulajoknak! Az utóbb időben érezhetően megnövekedett az érdeklődés az ovális lánckerekek iránt, ezért az absoluteBLACK-nél elérkezettnek látták az időt kínálatuk bővítésére. Most a Cannondale Hollowgram hajtóművet "hajtók" jártak jól! :)

Az új termékkör tehát a Cannondale Hollowgram hajtómű tulajdonosait érinti, akik ki akarják használni az ovális lánckerék előnyeit, de nem szeretnének visszatérni az „old school” csillag + lánckerekes kombóhoz, ami nem csak nehezebb, de kevésbé esztétikus megoldás. Ezért az AB elkészített számukra egy directmount-os verziót, amely szuper könnyű és kiváló váltási képességgel rendelkezik.

Az absoluteBLACK más módon oldotta meg a 2 tányéros directmount felfogatást, mint a Cannondale. 5 kis titán csavart használnak a két lánckerék összekapcsolásához, így téve azt “egyrészessé”. Az egy darabból történő CNC kialakítási technológiával nagyon sok korlátba ütközhetünk mind a dizájn, mind a megmunkálás szempontjából - különösen a fogak profilja és az alakja tekintetében. A vastagabb alumíniumlemez, amelyekből a lánckereket kimarják, kisebb szilárdságú lesz az alumínium „edződése” során. Két különálló lánckerék marása esetén viszont sokkal vékonyabb lemezek használhatóak, maximalizálva az anyag erejét. Összefoglalva tehát: az új, két lánckerékből álló rendszer merevebb, a fogak profilja tökéletesebb, a váltásminőség jobb – főleg ha az AB szabadalmaztatott váltó rámpáit használjuk. Az absoluteBLACK megoldásánál a két tányér szinte láthatatlanul kapcsolódik, és ez  mindössze 6 g pluszt jelent, cserébe viszont a kisebbik tányér cserélhető.

Az ovális lánckerekek viharosan törtek be a piacra melynek magyarázata egyszerű: tökéletesen működnek! Az absoluteBLACK évek óta dolgozik a geometria tökéletesítésén és hosszan teszteli a termékeit annak igazolására, hogy ez a technológia valóban más, mint egyéb cégek korábbi próbálkozásai. A saját laboratórium és kutatók, valamint a világ vezető egyetemeivel való együttműködés nagyban segít nekik abban, hogy átlépjenek minden eddigi határt ezen a területen. A közös munka olyan pro Tour csapatokkal, mint például az UAE Team Emirates - ahol az absoluteBLACK a tudományos biomechanikai optimalizálást biztosítja a versenyzők számára-, elérhetővé teszi a cég számára a pedálmozgás-elemzés adatainak teljes spektrumát, a profi versenyzőktől az átlag kerékpárosig, ezzel segítve a fejlesztést, amellyel maximalizálni tudják a riderek teljesítményét.

A lánctányér szett két kombinációban - 50/34T és 52/36T - hamarosan elérhető! Az 50/34 szett súlya 178 g, ajánlott fogyasztói ára 89.900Ft