Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Megjelent a Manitou új Enduro villája

A láb és a becsúszók
A Mezzer  Expert 37 mm-es becsúszókkal készül. A láb 7000-es sorozatú alumínium és a Reverse Arch technológiát használja. Ez lehetővé teszi, hogy a villa hihetetlenül könnyű legyen, 27.5”-os méretben, 180 cm rugóúttal mindössze 2030 gr. Ezzel az Expert a második legkönnyebb villa az Enduro kategóriában, csak nagyobb testvére Mezzer Pro előzi meg. Az alacsony súly mellet a másik előnye annak, hogy a láb ugyanaz maradt, mint a nagytesónál a modularitás. A Mezzer Expert felhasználóinak így lehetőségük van meglévő Expert villájukat később Pro szintre frissíteni, ha további beállításokra vágynak. Az IRT szabályozó és az MC2 csillapítás külön megvásárolható és könnyedén kicserélhetők a villában.

Az Expert a Trail Side Relief (TSR) szelepekkel is rendelkezik, amelyek az becsúszó hátsó részén helyezkednek el a fékhíd alatt. A TSR lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiengedjék a lábakban a bringázás során keletkező esetleges nyomást, ezzel biztosítva  a legmagasabb teljesítményt és a legérzékenyebb mozgást.

 Levegős rugózás
A villa légkamráján belül megtalálod az Expert Air rendszerünket. Az Expert Air a Dorado Air rendszerünkből származik és egyedülálló kiegyenlítő szeleppel rendelkezik, amely kiegyenlíti a pozitív és a negatív légkamrákban a levegő nyomását a feltöltési folyamat során. Ez a szelep csak akkor aktiválódik, amikor a teleszkóp pumpa teljesen rá van csatlakozva a szelepre. Az Expert Air  egyenletes érzetet kölcsönöz a villának a teljes rugóúton. Ez a rugózási lehetővé teszi a rugóút egyszerű beállítását a mellékelt, rápattintható távtartók segítségével. A 29 és 27,5’ -es változat 180 mm-től 140 mm-ig állítható anélkül, hogy további alkatrészeket kellene vásárolni.

Ennek a villának a pozitív kamrája a levegő oldal tetején található térfogat-állítóval (IVA) állítható be. Az IVA önálló távtartókkal módosítja a térfogatot a pozitív levegőkamrában, meghatározva az IVA dugattyú helyzetét. Ez lehetővé teszi, hogy a fő légrugózás a felhasználó súlyához, stílusához és körülményeihez igazodjon, anélkül, hogy további alkatrészekre lenne szükség. Egyszerűen ereszd le a levegőt villából, távolítsd el az IVA-t a felső sapkán lévő 24 mm-es dugókulccsal, állítsd be a dugattyú helyzetét, helyezd vissza az IVA-t, fújd fel a villát és indulás!

Olajos csillapítás
Kifejezetten ehhez a villához lett kifejlesztve a vadonatúj VTT-6P kompressziós csillapítónk. Egyetlen külső kompressziós beállítóval egyidejűleg megváltoztathatók a magas és az alacsony sebességű csillapítási jellemzők. A csillapító fej rögzített lemezekkel és egy másodlagos lemez egységgel rendelkezik, amelyet a külső állítókarral könnyen beállíthatunk. Az 1 és 2 pozícióban nyitott az áramlási út a kompressziós csillapítón keresztül. A 3-6 pozíciókban az állítható lemezegység érintkezik a dugattyúval, növelve a kompressziót. Ez a kialakítás széles hangolási tartományt kínál, amely ötvözi a kis sebességű csillapítás és a nagy sebességű progresszív csillapítási beállítás előnyeit.

 A Mezzer Expert mostantól kapható világszerte, Magyarországon január közepén debütál majd ’élőben’. Fogyasztói ára 290 000 Ft környékére várható.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hayes MTB